Довідка про результати проведення
анкетного опитування
користувачів статистичної інформації
щодо підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів
зі статистики будівництва та інвестицій

 

Метою проведення анкетного опитування користувачів статистичної інформації щодо підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів зі статистики будівництва та інвестицій було вивчення очікувань користувачів статистичної інформації, міри задоволення якістю статистичної інформації, забезпечення гласності й відкритості статистичної інформації зі статистики будівництва та інвестицій.

 

Анкетне опитування проводилося шляхом:

 

надання анкети учасникам нарад, семінарів з користувачами;

надання анкети відвідувачам, що звернулись безпосередньо до відповідального виконавця з метою отримання статистичної інформації.

 

До проведення анкетного опитування залучаються відокремлені структурні підрозділи у районах.

Анкетне опитування проводилося з 15 квітня по 15 травня 2013 року. Опитувалися 162 користувачі статистичної інформації, діяльність яких пов’язана з різними сферами, а саме: 23 анкети було надано і отримано від користувачів, що працюють в органах виконавчої влади, 2 – у громадських організаціях, 13 – у закладах науки або освіти, 9 – у засобах масової інформації, 90 – діяльність яких пов’язана з бізнесом (виробнича сфера та сфера послуг), 2 – з банківською діяльністю, 20 – з іншими сферами та 3 – із законодавчою діяльністю.

Серед опитаних 32% склали чоловіки, а 68% – жінки. 18,5% опитаних користувачів мали вік 18-29 років, 69,1% – 30-54 років, 12,4% – 55 років і старше, користувачів віком до 18 років – не було. Користувачі статистичної інформації з загальною середньою освітою становлять 1,2%, середньою спеціальною – 13,6%, вищою – 83,3%, вищою з вченим ступенем – 1,9% та іншою – не було. З опитаних – 82,1% відповіли, що представляють вітчизняну компанію/фірму, 4,3% – іноземну компанію/фірму, 1,2% – спільне підприємство з іноземними інвестиціями, не відповіли на запитання – 12,4% користувачів.

Результати наданих користувачами відповідей на запропоновані в анкеті запитання щодо оцінки якості статистичної інформації розділилися таким чином (у % до загальної кількості опитаних користувачів):

 

Статистична інформація, яку Ви використовуєте є

- основою Вашої діяльності – 17,9%; важливою для Вашої діяльності  – 22,2%; цінною як додаткова інформація – 39,5%; складно відповісти –20,4%.

 

Яким чином Ви отримуєте необхідну інформацію?

- на паперових носіях (бюлетені, збірники тощо) – 49,7%; електронними засобами (електронна пошта, Інтернет) – 52,5%.

 

Якому формату поширення статистичної інформації Ви надаєте перевагу?

- друковані видання – 55,3%; компакт-диски, дискети тощо – 2,4%; веб-сайт – 42,4%; інше – не було.

 

Як часто Ви використовуєте мережу Інтернет для отримання статистичної інформації?

- використовую постійно – 24,7%; використовую періодично – 49,4%; не використовую – 25,9%.

 

Чи використовуєте Ви в своїй діяльності інформацію зі статистики будівництва та інвестицій?

- так – 46,9%; ні – 53,1%.

 

Яка інформація зі статистики будівництва та інвестицій була  Вам корисною?

- капітальні інвестиції за видами активів – 17,2%; капітальні інвестиції за джерелами фінансування – 14,2%; капітальні інвестиції за видами економічної діяльності – 14,8%; капітальні інвестиції на одну особу по містах та районах – 11,1%; капітальні інвестиції за видами промислової діяльності – 5,6%; обсяг виконаних будівельних робіт по містах та районах – 16,0%; прийняття в експлуатацію житла по містах та    районах – 13,0%; прийняття в експлуатацію індивідуального житла по містах та районах – 9,9%; кількість будівель та споруд незавершеного будівництва на 1 січня (2004-2012 р.р.) – 6,8%; розподіл загальної площі незавершених житлових будівель за станом будівництва – 1,9%, не відповіли на запитання – 24,1% користувачів.

 

Чи використовували Ви дані статистичного щорічника Рівненської області з питань статистики будівництва та інвестицій?

- так – 42,0%; ні – 58,0%.

 

Наскільки повною і доступною є інформація зі статистики будівництва та інвестицій, наведена у статистичному щорічнику?

- інформації достатньо для використання в нашій роботі – 57,4%; у цьому виданні висвітлені не всі питання зі статистики будівництва та інвестицій, в яких була потреба – 13,0%; не відповіли на запитання – 29,6%.

 

Чи бажали б Ви придбати статистичний збірник ″Інвестиційна та будівельна діяльність Рівненщини?″

- так – 28,4%; ні – 70,4%, не відповіли на запитання – 1,2%.

 

Як Ви оцінюєте загальну якість статистичної інформації?

- повністю задовольняє 35,9%; переважно задовольняє 35,2%; частково задовольняє – 15,4%; не задовольняє – 0,6%; складно відповісти – 11,7%, не відповіли на запитання – 1,2%.

Від користувачів зауважень та пропозицій не надходило.

 

Щиро дякуємо всім користувачам, що взяли участь в анкетному опитуванні.